KookJij

Chocolade hazelnoottaart

Chocolade en taart dat is een combinatie waar veel mensen dol op zijn. Niet alleen bij de koffie maar ook als dessert met een bolletje ijs en een dot slagroom. Alhoewel ik zelf geen zoetekauw ben moet ik toegeven dat deze taart bij iedereen toch wel heel goed in de smaak viel. Alle eer gaat naar mijn dochter die hem heeft uitgezocht het recept enigszins heeft aangepast en die hem helemaal zelf heeft gebakken. Het is niet zo dat ik een totale leek ben op bakgebied want ik heb in vroeger jaren toch ook wel de nodige taarten en vlaaien zelf gebakken. Jaren geleden zijn we begonnen om samen koekjes te bakken en je ziet wel; al doende leert men.
Recept van:
Bereidingstijd: 90 min
Personen: 10 personen
Categorieën:
  1. > Taarten, gebak & ijs - Taarten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Uit het boek: Koekjes en cakes
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Chocolade hazelnoottaart te bereiden

  1. Doe de chocolade in een vuurvaste kom, zet hem in een pan met kokend water en verwarm onder voortdurend roeren tot de chocolade smelt (au-bain-marie). Haal de kom uit de pan en laat hem iets afkoelen.
  2. Doe de eierdooiers en de suiker in een kom en klop totdat het mengsel dik en licht van kleur is.Spatel de chocolade, hazelnoten en rum door dit mengsel.
  3. Verwarm de oven voor op 190 graden.
  4. Doe de eiwitten in een schone kom en klop ze stijf. Spatel de eiwitten door het chocolademengsel (let op voorzichtig spatelen, NIET roeren). Schenk het mengsel in een ingevette springvorm van 26 cm doorsnede.
  5. Bak de taart 50 minuten in de onderste helft van de oven op 190 graden (controleer met een prikker op gaarheid).
  6. Laat de taart in de springvorm afkoelen en bestrooi hem net voor het opdienen met poedersuiker.

Mijn kookverhaal (Wilmie Willemse)

Niet alleen heerlijk bij de koffie maar ook een aanrader als dessert met een bolletje ijs en slagroom.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst