Recept
« Terug naar recepten
Chocoladeschijfjes
PT15M
Chocoladeschijfjes
Een heerlijk chocoladeschijfjes recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Sofie Vermaut
Bereidingstijd:
15 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Kinderen - Traktatie
- > Kinderen - Verjaardag
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
fermetteijs.be
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Chocoladeschijfjes te bereiden
Verbrokkel de chocolade in een kleine kookpot en laat hem smelten op een heel zacht vuurtje. Roer regelmatig met een houten lepel, zodat het niet aanbrandt. Opgelet, want de pan kan heel heet worden!
Neem ondertussen een platte schotel (een dienblad, bijvoorbeeld) en bedek die met een laagje plastic- of aluminiumfolie. Daar ga je straks je chocoladeschijfjes op maken.
Wanneer de chocolade gesmolten is, schep dan telkens een volle lepel van de warme chocolade en laat die in platte schijfjes op de schotel lopen.
Versier de chocoladeschijfjes met je favoriete suikerbolletjes, chocoladeschilfers, hagelslag of nootjes.
Neem ondertussen een platte schotel (een dienblad, bijvoorbeeld) en bedek die met een laagje plastic- of aluminiumfolie. Daar ga je straks je chocoladeschijfjes op maken.
Wanneer de chocolade gesmolten is, schep dan telkens een volle lepel van de warme chocolade en laat die in platte schijfjes op de schotel lopen.
Versier de chocoladeschijfjes met je favoriete suikerbolletjes, chocoladeschilfers, hagelslag of nootjes.
Demi zegt: