Recept
« Terug naar recepten
Chocoladetaartje met koffie
PT30M
Chocoladetaartje met koffie
Een heerlijk chocoladetaartje met koffie recept uit de afrikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Annemien
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
13
Herkomst:
Marokko
Keuken:
Afrikaanse
Bron:
Libelle
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Chocoladetaartje met koffie te bereiden
Verwarm de oven voor op 180°C. Snij 6 plakjes uit het deeg en leg het in kleine (bij voorkeur flexibele) bakvormpjes. Beleg de bodems met bakpapier en bonen. Bak de taartjes 15 minuten in het midden van de oven. Laat ze afkoelen op een rooster. Breng de room aan de kook. Doe de geraspte chocolade en de oploskoffie in een mengkom. Schenk er de kokendhete room bij en roer mooi glad. Voeg er de boter aan toe en roer tot de boter gesmolten is. Verdeel de chocoladevulling over de afgekoelde taartjes en laat ze ten minste een paar uur opstijven. Werk af met geroosterde amandelschilfers.
sushmita zegt: