Recept
« Terug naar recepten
Chocoladetruffels
PT40M
Chocoladetruffels
Een heerlijk chocoladetruffels recept wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Sascha ten Brink
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
25 personen
Categorieën:
- > Hapjes - Koud
- > Taarten, gebak & ijs - Gebak
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Onbekend
Bron:
Buitenleven 12 2011 - N. van den IJSsel 180912
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Chocoladetruffels te bereiden
Breng de slagroom tegen de kook aan.
Haal de room van het vuur, doe de muntblaadjes erbij en laat een kwartiertje trekken.
Giet de room door een zeef en druk goed op de blaadjes, zodat ze hun smaak afgeven.
Breng de room opnieuw aan de kook, voeg de chocoladestukjes toe en laat smelten. Roer alles goed door elkaar.
Giet het mengsel in een niet al te grote vorm, zodat de pasta ten minste een paar centimeter hoog is.
Laat de chocoladepasta ten minste twee uur opstijven in de koelkast.
Als de pasta harder is geworden, maak je er balletjes van.
Rol de truffels voor gebruik door een laagje cacaopoeder of bestuif ze met cacaopoeder door een zeefje.
Haal de room van het vuur, doe de muntblaadjes erbij en laat een kwartiertje trekken.
Giet de room door een zeef en druk goed op de blaadjes, zodat ze hun smaak afgeven.
Breng de room opnieuw aan de kook, voeg de chocoladestukjes toe en laat smelten. Roer alles goed door elkaar.
Giet het mengsel in een niet al te grote vorm, zodat de pasta ten minste een paar centimeter hoog is.
Laat de chocoladepasta ten minste twee uur opstijven in de koelkast.
Als de pasta harder is geworden, maak je er balletjes van.
Rol de truffels voor gebruik door een laagje cacaopoeder of bestuif ze met cacaopoeder door een zeefje.