KookJij

Chocoladetruffels

Een heerlijk chocoladetruffels recept wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 40 min
Personen: 25 personen
Categorieën:
  1. > Hapjes - Koud
  2. > Taarten, gebak & ijs - Gebak
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Onbekend
Bron: Buitenleven 12 2011 - N. van den IJSsel 180912
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Chocoladetruffels te bereiden

Breng de slagroom tegen de kook aan.
Haal de room van het vuur, doe de muntblaadjes erbij en laat een kwartiertje trekken.
Giet de room door een zeef en druk goed op de blaadjes, zodat ze hun smaak afgeven.
Breng de room opnieuw aan de kook, voeg de chocoladestukjes toe en laat smelten. Roer alles goed door elkaar.
Giet het mengsel in een niet al te grote vorm, zodat de pasta ten minste een paar centimeter hoog is.
Laat de chocoladepasta ten minste twee uur opstijven in de koelkast.
Als de pasta harder is geworden, maak je er balletjes van.
Rol de truffels voor gebruik door een laagje cacaopoeder of bestuif ze met cacaopoeder door een zeefje.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst