Recept
« Terug naar recepten
Chocoladetruffels
PT30M
Chocoladetruffels
Heerlijke truffels van pure chocolade, je kunt er niet van af blijven en ook nog eens simpel om te maken!
Recept van:
Fairfood
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
- > Speciale gelegenheden - Kerst
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
8
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
www.fairfood.org
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Chocoladetruffels te bereiden
Wil je dit recept zo duurzaam mogelijk bereiden? Kies dan voor duurzame ingredienten! Ga naar www.fairfood.org.
Breek 275 gram chocola in kleine stukjes. Kook de room en giet dit over de in stukjes gebroken chocolade. Roer het mengsel door elkaar en dek het af met folie. Laat het mengsel vervolgens ongeveer 10 minuten in de koelkast afkoelen. Als het mengsel redelijk afgekoeld is, maar nog wel kneedbaar, maak dan met een kleine lepel balletjes van de massa. Smelt de resterende 75 gram van de chocolade au bain marie en haal de balletjes hier doorheen. Bestrooi de balletjes direct met de cacaopoeder en laat ze opdrogen in een omgeving van ongeveer 15 graden.
Breek 275 gram chocola in kleine stukjes. Kook de room en giet dit over de in stukjes gebroken chocolade. Roer het mengsel door elkaar en dek het af met folie. Laat het mengsel vervolgens ongeveer 10 minuten in de koelkast afkoelen. Als het mengsel redelijk afgekoeld is, maar nog wel kneedbaar, maak dan met een kleine lepel balletjes van de massa. Smelt de resterende 75 gram van de chocolade au bain marie en haal de balletjes hier doorheen. Bestrooi de balletjes direct met de cacaopoeder en laat ze opdrogen in een omgeving van ongeveer 15 graden.
Sofie Verjans zegt:
Het recept zal ik zeker eens proberen!
groetjes