Recept
« Terug naar recepten
Chocopasta
PT15M
Chocopasta
Een heerlijk chocopasta recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
15 min
Personen:
nvt personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
14
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Chocopasta te bereiden
Bereiding bruine chocopasta:
- klop de eieren op een matig vuur m/suiker & koffie op tot een gebonden sabayon
- snijd de chocolade in stukken en roer hem door het mengsel tot hij gesmolten is
- doe hetzelfde m/d boter
Bereiding witte chocopasta:
- boter opkloppen
- de chocolade verwarmt (au-bain-marie tot 32°C) toevoegen
- olie toevoegen & alles samen opkloppen
Tips:
- doe bij de witte chocopasta nooit suiker, er zit al genoeg suiker i/d witte chocolade
- in bruine chocolade zit cacao & cacaoboter & in witte chocolade niet
- zelfgemaakte chocopasta bewaar je na gebruik best i/d koelkast, vermits er geen bewaarmiddelen inzitten
- klop de eieren op een matig vuur m/suiker & koffie op tot een gebonden sabayon
- snijd de chocolade in stukken en roer hem door het mengsel tot hij gesmolten is
- doe hetzelfde m/d boter
Bereiding witte chocopasta:
- boter opkloppen
- de chocolade verwarmt (au-bain-marie tot 32°C) toevoegen
- olie toevoegen & alles samen opkloppen
Tips:
- doe bij de witte chocopasta nooit suiker, er zit al genoeg suiker i/d witte chocolade
- in bruine chocolade zit cacao & cacaoboter & in witte chocolade niet
- zelfgemaakte chocopasta bewaar je na gebruik best i/d koelkast, vermits er geen bewaarmiddelen inzitten
dieter zegt:
Voor witte chocolade wordt er inderdaad enkel cacaoboter gebruikt, samen met melkpoeder en suiker, vandaar de min of meer gele kleur van witte chocolade...
groeten dieter