KookJij

Truujesop van Annie Teeuwen

Annie Teeuwen is een actieve 70 plusser. Zij blogt geregeld haar recepten voor de Limburger. Net als het alom bekende zoervleisj , waarvan elke Limburgse familie zo haar eigen receptuur heeft , is de Truujesop, die speciaal met Vastelaovend gegeten wordt om voor Carnavalisten een stevige bodem te leggen , ook een recept , dat van familie tot familie variëert. Uiteraard is deze soep ook buitengewoon geschikt op een koude winterdag na een stevige wandeling.
Recept van:
Bereidingstijd: 50 min
Personen: 8 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Maaltijdsoepen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Regionale
Bron: Uit de limburger. recept vanAnnie Teeuwen. Eigen tekst foto en kleine aanpassing.
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Truujesop van Annie Teeuwen te bereiden

  1. Smelt een klont ongezouten roomboter in een grote soeppan en fruit de uisnippers glazig.
  2. Voeg vervolgens de stukjes paprika en de prei toe. Laat dit geheel zachtjes 20 minuten smoren.
  3. Werk ondertussen alle ingrediënten voor de balletjes onder elkaar en maak er kleine balletjes van.
  4. Bak ze in wat ongezouten roomboter bruin en gaar.
  5. Voeg dan na 20 minuten het tomatensap en de bouillonblokjes aan de soep toe.
  6. Inmiddels zijn de balletjes gaar en kunnen ze aan de soep worden toegevoegd, evenals de tomatenblokjes, de ketjap en de bruine suiker. Als laatste de witte bonen in tomatensaus toevoegen , anders loop je de kans, dat ze hun structuur verliezen.
  7. Laat alles goed warm worden en serveer met knapperig bruin ( of wit) stokbrood met roomboter. Met deze Truujesop heb je een stevige bodem te pakken . ALAAF !

Mijn kookverhaal (Lidy Berkx)

Met deze Truujesop heb je een stevige bodem te pakken om aan hetcarnavalsgedruis deel te nemen.
Veel plezier en .....ALAAF !

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst