Met deze Truujesop heb je een stevige bodem te pakken om aan hetcarnavalsgedruis deel te nemen.
Veel plezier en .....ALAAF !
Recept
« Terug naar recepten
Truujesop van Annie Teeuwen
PT50M
Truujesop van Annie Teeuwen
Annie Teeuwen is een actieve 70 plusser. Zij blogt geregeld haar recepten
voor de Limburger. Net als het alom bekende zoervleisj , waarvan elke
Limburgse familie zo haar eigen receptuur heeft , is de Truujesop, die
speciaal met Vastelaovend gegeten wordt om voor Carnavalisten een
stevige bodem te leggen , ook een recept , dat van familie tot familie
variëert. Uiteraard is deze soep ook buitengewoon geschikt op een koude
winterdag na een stevige wandeling.
Recept van:
Lidy Berkx
Bereidingstijd:
50 min
Personen:
8 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Regionale
Bron:
Uit de limburger. recept vanAnnie Teeuwen. Eigen tekst foto en kleine aanpassing.
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Truujesop van Annie Teeuwen te bereiden
- Smelt een klont ongezouten roomboter in een grote soeppan en fruit de uisnippers glazig.
- Voeg vervolgens de stukjes paprika en de prei toe. Laat dit geheel zachtjes 20 minuten smoren.
- Werk ondertussen alle ingrediënten voor de balletjes onder elkaar en maak er kleine balletjes van.
- Bak ze in wat ongezouten roomboter bruin en gaar.
- Voeg dan na 20 minuten het tomatensap en de bouillonblokjes aan de soep toe.
- Inmiddels zijn de balletjes gaar en kunnen ze aan de soep worden toegevoegd, evenals de tomatenblokjes, de ketjap en de bruine suiker. Als laatste de witte bonen in tomatensaus toevoegen , anders loop je de kans, dat ze hun structuur verliezen.
- Laat alles goed warm worden en serveer met knapperig bruin ( of wit) stokbrood met roomboter. Met deze Truujesop heb je een stevige bodem te pakken . ALAAF !