Recept
« Terug naar recepten
Oude wijvensoep (Carnavalssoep)
PT60M
Oude wijvensoep (Carnavalssoep)
Een typisch traditioneel Limburgs streekgerecht ook wel "Alde
Wievensoep" of "Truujesoep" genoemd en wordt met Carnaval gegeten.
Natuurlijk is deze soep niet alleen met Carnaval lekker maar ook gewoon
zo, als je trek hebt in een stevige maar makkelijke soep.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
8 personen
Categorieën:
- > Soepen - met Vlees
- > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Regionale
Bron:
Recepten uit Limburg/beetje aangepast en in eigen keuken gemaakt en gefotografeerd.
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Oude wijvensoep (Carnavalssoep) te bereiden
- Bak het gehakt rul.
- Doe de gesneden ui, knoflook, paprika en prei erbij en bak het een paar minuutjes mee.
- Voeg dan bouillon, tomatensap en de witte bonen in tomatensaus toe en roer het geheel goed door elkaar.
- Doe daarna de bruine suiker en de sambal erbij.
- Laat de soep op een laag vuurtje pruttelen en voeg eventueel een beetje water toe als de soep te dik is.
- Voeg dan de rookworst toe en laat de soep nog een half uurtje op een laag vuurtje zachtjes pruttelen.
- Het lekkerste is om deze soep al de dag van te voren te maken, zodat alle smaken goed zijn ingetrokken.