Recept
« Terug naar recepten
Cigares au thon
PT60M
Cigares au thon
Een heerlijk cigares au thon recept uit de afrikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
nvt personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Marokko
Keuken:
Afrikaanse
Bron:
westerop
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Cigares au thon te bereiden
Laat de tonijn op een zeef uitlekken en druk het vocht eruit. Prak de vis in een kom en meng er dan koriander, citroensap, komijn, cayennepeper, kappertjes, olijven en eieren door. Snijd het deeg in rechthoeken van ongeveer 30 x 12 cm, afhankelijk van hoe breed het is. Stapel de vellen op elkaar. Bestrijk het bovenste vel met olie. Leg een flinke eetlepel vulling aan de korte zijde van het deeg, ongeveer 2 cm van de rand. Rol er een sigaar van en vouw de zijkanten van het deeg op ongeveer eenderde naar binnen, zodat de vulling er niet uit kan lopen. Rol de sigaar verder op zonder het deeg nog maals naar binnen te vouwen. Zo lijkt het alsof de sigaren open zijn. Maak alle sigaren op dezelfde wijze en leg ze op een ingevette bakplaat. Bestrijk de pasteitjes met olie en bak 35 minuten in een op 160º C voorverwarmde oven goudbruin en krokant.
Serveertips
Serveer ze warm.
Serveertips
Serveer ze warm.