KookJij

Griekse kippendij uit de oven met citroen honing en knoflook

De kippendijtjes worden gemarineerd in een mengsel van olijfolie, citroensap, honing en cayennepeper. Ik heb de kipstukjes eerst een uurtje in de marinade laten staan, maar dat is niet noodzakelijk volgens het recept. Daarna gaat de kip met de marinade in de oven met partjes citroen, (ongeschilde) tenen knoflook en rozemarijn.De oven doet verder het werk. De kip is dan heerlijk mals en je hebt een verrukkelijke saus erbij. Lekker met rijst of frites.
Recept van:
Bereidingstijd: 20 min
Personen: 2 personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Vlees
  2. > Hoofdgerechten - Gevogelte
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Griekenland
Keuken: Europese
Bron: Paleo kookboek van Daniel Green
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Griekse kippendij uit de oven met citroen honing en knoflook te bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden boven- en onder-warmte.
  2. Meng de olijfolie, honing, citroensap en cayennepeper door elkaar voor de marinade. Breng de kip op smaak met wat zout en zwarte peper.
  3. Leg de kip in de ovenschaal met de marinade en masseer de marinade in de kip met ja handen. (Ik heb de kip een uurtje in de marinade laten staan, maar dat is niet noodzakelijk).
  4. Voeg de tenen knoflook, citroenpartjes en de rozemarijn toe. Schep allesdoor elkaar en zorg ervoor dat alles goed is verdeeld. Maal er nog wat zwarte peper overheen.
  5. Zet de kip 40 minuten in het midden van de voorverwarmde oven tot de kip goudbruin is en de citroenen een beetje bruine randjes krijgen

Mijn kookverhaal (Petra Wiggers)

Lekker met rijst, gebakken aardappeltjes (krieltjes), patates frites en een grote bak lekkere salade.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst