Recept
« Terug naar recepten
Griekse gebakken aardappelen met knoflook, oregano en citroen
PT30M
Griekse gebakken aardappelen met knoflook, oregano en citroen
Het meest voor de hand liggend is om zulk soort aardappelen in de oven te
roosteren maar omdat deze al vol zat met andere gerechten moet ik iets
anders verzinnen. Ik heb zodoende het een en ander aangepast en omdat
het op deze manier ook heel erg lekker was, ga ik het zo zeker nog wel
vaker maken.
De oregano geeft aan dit gerecht de typisch Griekse smaak/geur.
Ik heb in dit recept een halve citroen gebruikt, maar hou je van een meer
uitgesproken smaak (of heb je een kleine citroen) dan kun je natuurlijk ook
het sap van een hele citroen gebruiken.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Groenten
- > Bijgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Griekenland
Keuken:
Europese
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Griekse gebakken aardappelen met knoflook, oregano en citroen te bereiden
- Was de aardappelen en schrob ze schoon, snij ze indien nodig in kleinere stukken. Kook ze 5 tot 10 minuten (halfgaar).
- Verwarm olijfolie in een hapjespan en bak de aardappelen hierin, strooi peper, zout en oregano erover en pers de knoflook uit. Voeg indien nodig extra olijfolie toe.
- Knijp op het laatst de citroen erover uit. Proef even en voeg eventueel nog meer citroensap toe.