KookJij

Griekse gebakken aardappelen met knoflook, oregano en citroen

Het meest voor de hand liggend is om zulk soort aardappelen in de oven te roosteren maar omdat deze al vol zat met andere gerechten moet ik iets anders verzinnen. Ik heb zodoende het een en ander aangepast en omdat het op deze manier ook heel erg lekker was, ga ik het zo zeker nog wel vaker maken. De oregano geeft aan dit gerecht de typisch Griekse smaak/geur. Ik heb in dit recept een halve citroen gebruikt, maar hou je van een meer uitgesproken smaak (of heb je een kleine citroen) dan kun je natuurlijk ook het sap van een hele citroen gebruiken.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Groenten
  2. > Bijgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Griekenland
Keuken: Europese
Bron: Eigen recept
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Griekse gebakken aardappelen met knoflook, oregano en citroen te bereiden

  1. Was de aardappelen en schrob ze schoon, snij ze indien nodig in kleinere stukken. Kook ze 5 tot 10 minuten (halfgaar).
  2. Verwarm olijfolie in een hapjespan en bak de aardappelen hierin, strooi peper, zout en oregano erover en pers de knoflook uit. Voeg indien nodig extra olijfolie toe.
  3. Knijp op het laatst de citroen erover uit. Proef even en voeg eventueel nog meer citroensap toe.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst