Voor mijn nicht en haar kinderen maakte ik een Griekse etentje met verschillende gerechten.
Deze bladerdeeghapjes gevuld met spinazie en feta waren daar een onderdeel van. Ze vielen goed in de smaak. Je kunt ze ruim tevoren maken en eventueel invriezen. De bevroren hapjes plm. 20 minuten in een voorverwarmde oven bakken.
Dit ook een lekker borrelhapje. Leuk voor je Griekse borrelplank.
In plaats van feta is fijngesneden gedroogde tomaat ook lekker in dit hapje.
Recept
« Terug naar recepten
Griekse bladerdeeghapjes met spinazie en feta
PT15M
Griekse bladerdeeghapjes met spinazie en feta
Kleine bladerdeeghapjes gevuld met ontdooide spinazie à la crème en stukjes feta.
Recept van:
Petra Wiggers
Bereidingstijd:
15 min
Personen:
4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Griekenland
Keuken:
Mediterrane
Bron:
Eigen recept
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Griekse bladerdeeghapjes met spinazie en feta te bereiden
- Verwarm de oven voor op 200 graden boven- en onder-warmte.
- Verhit de olie in de koekenpan. Bak hierin de ui- en knoflooksnippers glazig.
Meng de ontdooide spinazie erdoor en laat dit op een lage warmtebron garen.
Maak de spinazie op smaak met gedroogde oregano, peper en zout. Laat wat afkoelen. Meng de feta en het paneermeel door de spinazie. - Leg op elk half plakje bladerdeeg een hoopje spinazie.
Rol het op en leg het op de met bakpapier beklede bakplaat met de snijkant naar beneden.
Bestrijk elk rolletje met losgeklopte eidooier en strooi er wat sesamzaad over.
Bak de rolletjes plm. 20 minuten in een op 200 graden (boven- en onder-wamte) voorverwarmde oven.