De bladerdeeghapjes zijn warm en koud lekker.
In plaats van sesamzaad kun je ze ook garneren met een paar pijnboompitjes.
Recept
« Terug naar recepten
Bladerdeeghapjes gevuld met feta en honing
PT10M
Bladerdeeghapjes gevuld met feta en honing
Deze bladerdeeghapjes lijken een beetje op Het Griekse hapje Tiropites (filodeeg gevuld met feta). Ik maakte ze van bladerdeeg. Lekker bij de soep
of als vegetarisch borrelhapje.
Recept van:
Petra Wiggers
Bereidingstijd:
10 min
Personen:
6 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Griekenland
Keuken:
Europese
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Bladerdeeghapjes gevuld met feta en honing te bereiden
- Vewarm de oven voor op 200 graden boven- en onder-warmte.
- Ontdooi de plakjes bladerdeeg. Snij d e plakjes schuin doormidden (zie foto).
- Klop het ei los .
- Prak de feta fijn met een vork.
- Meng de helft van het losgeklopte ei, de gehakte peterselie of munt, olijfolie, knoflook en een theelepel honing door elkaar. Maak op smaak met wat peper en zout.
- Leg op elk driehoekje een beetje van het fetamengsel en vouw de punten van het bladerdeeg naar elkaar.
- Druk de zijkanten met een vork goed dicht.. Ga zo door totdat je alle feta hebt gebruikt.
- Strijk wat van de andere helft van het losgeklopte ei over de bovenkanten van de driehoekjes en strooi er wat sesamzaad over.
- Zet de bladerdeeghapjes plm. 20 minuten in het midden van de op 200 graden voorverwarmde oven tot ze een mooie goudbruine kleur hebben gekregen.