Zorg dat de aardappelen lekker knapperig en bruin gebakken zijn. Kost even tijd, maar dan is het gerecht extra lekker.
In plaats van tomaatjes kun je ook reepjes paprika meebakken.
Mis je het vlees? Meng er dan wat reepjes rauwe ham door.
Recept
« Terug naar recepten
Italiaans aardappelpannetje met kerstomaatjes, rucola en feta
PT25M
Italiaans aardappelpannetje met kerstomaatjes, rucola en feta
Extra lekkere gebakken aardappelen, beetje Italiaans door de kerstomaatjes en de rucola. Lekker vegetarisch hoofdgerecht. Ook lekker bijgerecht bij de barbecue. We hebben ervan gesmuld.
Recept van:
Petra Wiggers
Bereidingstijd:
25 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Italie
Keuken:
Mediterrane
Bron:
Duits kooktijdschrift: Für jeden Tag nr. 8 - 2009.
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Italiaans aardappelpannetje met kerstomaatjes, rucola en feta te bereiden
- Voorgekookte aardappels in 1/2 cm dikke schijfjes snijden.
- Knoflook pellen en fijnhakken.
- Ui pellen, in dunne reepjes snijden.
- Kerstomaatjes in vieren snijden.
- Rucola wassen, droog deppen en in grove stukjes scheuren.
- Feta verkruimelen.
- Olie in een grote koekenpan verhitten. Aardappelschijfjes om en om goudbruin bakken. Op smaak maken met oregano, peper en zout.
- Knoflook en ui toevoegen en 3 minuten omscheppend meebakken.
- Valk voor het opdienen de stukjes tomaat en rucola erdoor scheppen. Feta erover verkruimelen.