Ik heb de kipstukjes eerst een uurtje in de marinade laten staan, maar dat is niet noodzakelijk volgens het recept.
Daarna gaat de kip met de marinade in de oven met partjes citroen, (ongeschilde) tenen knoflook en rozemarijn.De oven doet verder het werk. De kip is dan heerlijk mals en je hebt een verrukkelijke saus erbij.
Lekker met rijst of frites.
Recept
« Terug naar recepten
Griekse kippendij met citroen honing en knoflook
PT15M
Griekse kippendij met citroen honing en knoflook
De kippendijtjes worden vooraf gemarineerd en gaan dan met marinade, citroen, honing en knoflook in de oven. Weinig werk en snel klaar.
Recept van:
Petra Wiggers
Bereidingstijd:
15 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Griekenland
Keuken:
Europese
Bron:
Paleo kookboek van Daniel Green
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Griekse kippendij met citroen honing en knoflook te bereiden
- Verwarm de oven voor op 200 graden boven- en onder-warmte.
- Meng de olijfolie, honing, citroensap en cayennepeper door elkaar voor de marinade. Breng de kip op smaak met wat zout en zwarte peper.
- Leg de kip in de ovenschaal met de marinade en masseer de marinade in de kip met je handen. (Ik heb de kip een uurtje in de marinade laten staan, maar dat is niet noodzakelijk).
- Voeg de tenen knoflook, citroenpartjes en de rozemarijn toe.
- Schep alles door elkaar en zorg ervoor dat alles goed is verdeeld. Maal er nog wat zwarte peper overheen.
- Zet de kip 40 minuten in het midden van de voorverwarmde oven tot de kip goudbruin is en de citroenen een beetje bruine randjes krijgen.