Recept
« Terug naar recepten
Citroen en vanille-rijstpudding uit de oven
PT100M
Citroen en vanille-rijstpudding uit de oven
Een heerlijk citroen en vanille-rijstpudding uit de oven recept wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
L Broers
Bereidingstijd:
100 min
Personen:
4-6 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Warm
- > Taarten, gebak & ijs - Taarten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Onbekend
Bron:
BBC GoodFood
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Citroen en vanille-rijstpudding uit de oven te bereiden
- Verwarm de oven voor op 120 graden C. Doe de melk, room, citroenrasp en vanillepeul in een pan. Breng rustig aan de kook. Voeg dan de suiker en rijst toe.
- Giet het mengsel in een ovenvaste schaal en verdeel de stukjes boter erover. Bak 30 minuten in de oven. Roer het geheel goed door en bak daarna nog 1 uur tot de pudding romig is met een goudbruin laagje op de bovenkant.
De baktijd is afhankelijk van de diepte van de ovenschaal, dus als het nog te vloeibaar lijkt, bak dan nog extra en check ca. elke 10 minuten.
- Laat 10 minuten afkoelen alvorens op te dienen.
- Giet het mengsel in een ovenvaste schaal en verdeel de stukjes boter erover. Bak 30 minuten in de oven. Roer het geheel goed door en bak daarna nog 1 uur tot de pudding romig is met een goudbruin laagje op de bovenkant.
De baktijd is afhankelijk van de diepte van de ovenschaal, dus als het nog te vloeibaar lijkt, bak dan nog extra en check ca. elke 10 minuten.
- Laat 10 minuten afkoelen alvorens op te dienen.