KookJij

Citroen ijstaart

Een heerlijk citroen ijstaart recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 12 personen
Categorieën:
  1. > IJs
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: bakken met plezier
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Citroen ijstaart te bereiden

De eiwitte zeer stijf kloppen. De citroen onder de hete kraan afspoelen, afdrogen en de schil fijnraspen; het sap uitpersen. De eidooiers met de suiker, de vanillesuiker, de citroenrasp en het citroensap tot créme kloppen. De slagroom stijfkloppen. De créme fraïche, de slagroom en het eiwit voorzichtig door de eidooiercréme scheppen. De beschuit fijnkruimelen. De helft van de kruimels over de bodem van een springvorm (26cm) verdelen. De créme er voorzichtig op doen en gladstrijken; de rest van de beschuitkruimels erover strooien. De vorm met plasticfolie afdekken, minstens 4 uur in het vriesvak zetten. De taart 20 min. voor het serveren uit het vriesvak halen en iets laten ontdooien. Garneren met citroenmelisse.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Tanja Megens

Tanja Megens zegt:
Dit recept lijkt heel erg op een recept dat ik 10 jaar kwijt was. Heerlijk om dit recept gevonden te hebben en de citroenijstaart is verrukkelijk! Dank hier voor!