Recept
« Terug naar recepten
Citroensoufflés met ricotta
PT25M
Citroensoufflés met ricotta
Een heerlijk citroensoufflés met ricotta recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
25 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Frankrijk
Keuken:
Europese
Bron:
Njam.tv
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Citroensoufflés met ricotta te bereiden
Verwarm de oven voor op 180°C.
Klop de eierdooiers door de suiker. Roer er de room, ricotta, citroensap en de helft van de citroenschil onder. Klop het eiwit stijf met de poedersuiker en spatel voorzichtig onder het ricottamengsel.
Verdeel over 4 beboterde vormpjes en bak gedurende 12 minuten tot ze goed gerezen en goudbruin zijn.
Bestrooi met de rest van de citroenschil.
Klop de eierdooiers door de suiker. Roer er de room, ricotta, citroensap en de helft van de citroenschil onder. Klop het eiwit stijf met de poedersuiker en spatel voorzichtig onder het ricottamengsel.
Verdeel over 4 beboterde vormpjes en bak gedurende 12 minuten tot ze goed gerezen en goudbruin zijn.
Bestrooi met de rest van de citroenschil.