Recept
« Terug naar recepten
Cointreau, eigen gemaakte
PT15M
Cointreau, eigen gemaakte
Een heerlijk cointreau, eigen gemaakte recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
anneke helmsing
Bereidingstijd:
15 min
Personen:
veel personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
9
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Groei en Bloei, Emma Mijs
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Cointreau, eigen gemaakte te bereiden
Prik met een breinaald heel veel gaatjes in de sinaasappels en doe alles samen in de glazen pot. Laat dit 44 dagen staan. Wanneer de cointreau langer staat wordt ze nog lekkerder. U kunt eventueel een draadje om de sinaasappels binden om ze gemakkelijker uit de pot te kunnen halen.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
ruud van buschbach zegt:
sjaak loos zegt:
helmsing zegt:
Uit gaatjes die je in de sinaasappel hebt gemaakt vloeit heel langzaam het sap dat de smaak geeft aan de likeur. Anneke
helmsing zegt:
De koffiebonen gaan heel in de fles. En ja een onbespoten sinaasappel is natuurlijk beter.Anneke
Anna zegt:
Daar kun je op klikken mocht er een reactie staan waarvan je vind dat hij niet door de beugel kan. Dan wordt hij beoordeeld door de redactie of hij wel of niet mag blijven staan.
Groetjes,
Anna
KookJij.:D
roodeboom zegt:
Waarom staat er bij alle reacties dat deze niet ok zijn?: Wat doen wij niet ok?D:(
Frans de Neijs zegt:
Sinaasappels uit supermarkt niet goed?Gr - FRans
helmsing zegt:
Ik gebruik gewone brandewijn en draai de fles nooit omdat ik hem wegzet en hem 44 dagen vergeet.
Drink ze met kleine teugjes en vooral niet te veel!
Anneke (de maakster)
Titia zegt:
Gebruik jij gewone brandewijn of inmaakbrandewijn? Als ik Tia Maria maak, dan gebruik ik nl. altijd inmaakbrandewijn.
Ik hoor het graag van je.
Titia
anneke zegt:
Ikzelf heb dat 44 dagen nooit gedaan maar het zal geen kwaad kunnen.
Anneke
Anna zegt:
Het is inderdaad dat je de pot zo nu en dan zachtjes schudt en omkeert. Succes!
Anna
KookJij.
annieta zegt: