Recept
« Terug naar recepten
Creatie van ananas met sesam-galettes
PT45M
Creatie van ananas met sesam-galettes
Een heerlijk creatie van ananas met sesam-galettes recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
5 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Warm
- > Ontbijt & Lunch - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
e
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Creatie van ananas met sesam-galettes te bereiden
De sesam-galettes:
De suierk met 1 1/2 el water in een pan met dikke bodem lichtbruin karameliseren.
Het sesamzaad erdoor roeren en het mengsel op vetvrij papier scheppen.
Direct met een vel vetvrij papier afdekken en het gekarameliseerde sesammengsel met een deegrol heel dun uitrollen.
Het papier er aan beide kanten afhalen en de sesam-galette hard laten worden en daarna in stukken breken.
Verder :
De ananas schillen, 5 dikke plakken van ca 1 1/2 cm eraf snijden en de kern verwijderen.
De rest van de ananas met de suiker en de wijn pureren en zeven.
De ananasplakken in de boter om en om bakken, het gezeefde ananassap erdoor roeren en ca 5 min. laten koken.
Serveren:
De plakken ananas op de borden leggen en de saus erover verdelen.
Het vanille-ijs op de ananas leggen, de sesam-galettes tegen het ijs zetten.
Met een takje munt garneren.
De suierk met 1 1/2 el water in een pan met dikke bodem lichtbruin karameliseren.
Het sesamzaad erdoor roeren en het mengsel op vetvrij papier scheppen.
Direct met een vel vetvrij papier afdekken en het gekarameliseerde sesammengsel met een deegrol heel dun uitrollen.
Het papier er aan beide kanten afhalen en de sesam-galette hard laten worden en daarna in stukken breken.
Verder :
De ananas schillen, 5 dikke plakken van ca 1 1/2 cm eraf snijden en de kern verwijderen.
De rest van de ananas met de suiker en de wijn pureren en zeven.
De ananasplakken in de boter om en om bakken, het gezeefde ananassap erdoor roeren en ca 5 min. laten koken.
Serveren:
De plakken ananas op de borden leggen en de saus erover verdelen.
Het vanille-ijs op de ananas leggen, de sesam-galettes tegen het ijs zetten.
Met een takje munt garneren.