Recept
« Terug naar recepten
Créma catalana
PT30M
Créma catalana
Een heerlijk créma catalana recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
wereldkeuken
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Créma catalana te bereiden
Citroen schoonboenen en 2 theelepels gele schil eraf raspen. In pan 225 g suiker en eidooiers met handmixer tot licht schuimige massa kloppen. Maïzena, kaneel en geraspte citroenschil erdoor kloppen. Al kloppend melk toevoegen. Blijven kloppen tot melk volledig is opgenomen.Op zacht vuur mengsel al roerend verwarmen tot dikke vla ontstaat. Pan van vuur nemen en vla in schaaltjes scheppen. Vla laten afkoelen en in koelkast in minstens 1 uur steviger laten worden.
sonja zegt: