KookJij

Créma catalana

Een heerlijk créma catalana recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 6 personen
Categorieën:
  1. > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Italie
Keuken: Europese
Bron: wereldkeuken
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Créma catalana te bereiden

Citroen schoonboenen en 2 theelepels gele schil eraf raspen. In pan 225 g suiker en eidooiers met handmixer tot licht schuimige massa kloppen. Maïzena, kaneel en geraspte citroenschil erdoor kloppen. Al kloppend melk toevoegen. Blijven kloppen tot melk volledig is opgenomen.Op zacht vuur mengsel al roerend verwarmen tot dikke vla ontstaat. Pan van vuur nemen en vla in schaaltjes scheppen. Vla laten afkoelen en in koelkast in minstens 1 uur steviger laten worden.


Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

sonja

sonja zegt:
inderdaad, eerst gewoon je huiswerk doen
onorine

onorine zegt:
Sorry maar de créma catalana is wel uit Spagne en niet van Italie ! Groetjes.