Voor suikerwater : 1 deel suiker op 1 deel water.
Klik op foto om te vergroten.
Recept
« Terug naar recepten
Taartje met speculoospudding en appel
PT60M
Taartje met speculoospudding en appel
Een heerlijk taartje met speculoospudding en appel recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Hilde Dumont
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
.... personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Derbyke & Elmo
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Taartje met speculoospudding en appel te bereiden
Bereid de pudding zoals normaal met 750 ml melk, suiker en voeg de speculoos toe. Laat afkoelen.
Kneed alle ingredienten voor het deeg goed onder elkaar tot een gladde massa. Rol deze uit niet te dun en leg in de springvorm. Bak 15 min in een niet voorverwarmde oven op 200 gr. Haal uit de oven en bestrijk het deeg met de pudding, rozijnen en appelschijfjes besprenkeld met het citroensap en kaneel.
Bak +/- 40 min op 200 gr in de voorverwarmde oven.
Laat afkoelen en bestrijk met suikerwater voor de glans en werk af met poedersuiker.
Kneed alle ingredienten voor het deeg goed onder elkaar tot een gladde massa. Rol deze uit niet te dun en leg in de springvorm. Bak 15 min in een niet voorverwarmde oven op 200 gr. Haal uit de oven en bestrijk het deeg met de pudding, rozijnen en appelschijfjes besprenkeld met het citroensap en kaneel.
Bak +/- 40 min op 200 gr in de voorverwarmde oven.
Laat afkoelen en bestrijk met suikerwater voor de glans en werk af met poedersuiker.