KookJij

Créme glacée aux canneberges á la sibérienne

Een heerlijk créme glacée aux canneberges á la sibérienne recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 90 min
Personen: 12 personen
Categorieën:
  1. > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Frankrijk
Keuken: Europese
Bron: Les copains culinaires.
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Créme glacée aux canneberges á la sibérienne te bereiden

Ijs:
Doe de melk in een pan. Snij de vanillestokjes open en voeg toe aan de melk. Breng aan de kook. Haal de pan van het vuur en laat 15 minuten trekken. Klop in een kom de eierdooiers met de suiker en de custard dik en schuimig. Klop geleidelijk de hete melk erdoor. Doe het mengsel terug in een schone pan en laat al roerend op zacht vuur tegen de kook aan komen, maar niet echt koken. Laat afkoelen. Roer de room door de vle en draai er ijs van. Laat dit ijs tot half zacht bevriezen.
Cranberrycompote:
Was de cranberry's, verwijder donkere exemplaren. Kook op hoog vuur tot ze openbarsten. Roer de suiker erdoor en laat afkoelen.
Ijs2:
Roer de cranberrycompote door het zachte ijs. Schep in 2 kleine springvormen en zet in de vriezer. De garnering:
Halveer de granaatappels schep het vruchtvlees eruit.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst