Recept
« Terug naar recepten
Crumble met peren en bosbessen
PT65M
Crumble met peren en bosbessen
Een heerlijk crumble met peren en bosbessen recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Annemien
Bereidingstijd:
65 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Libelle
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Crumble met peren en bosbessen te bereiden
1. Verwarm de oven voor op 200°C.
2. Schil de peren, snij ze in vieren, verwijder het klokhuis en snij ze in blokjes. Spoel de bosbessen en dep ze droog.
3. Meng de verse kaas met de eieren, het maïszetmeel, de suiker, de stukjes peer en twee derde van de bosbessen. Verdeel over 4 ovenschaaltjes. Zet ze 20 minuten in de voorverwarmde oven.
4. Meng de boter met de suiker, bloem, havervlokken en amandelschilfers tot een kruimelig deegje.
5. Haal de schaaltjes uit de oven en verdeel er de rest van de bosbessen en het crumblemengsel over. Zet opnieuw in de oven en bak nog 20 minuten. Serveer lauw of koud.
2. Schil de peren, snij ze in vieren, verwijder het klokhuis en snij ze in blokjes. Spoel de bosbessen en dep ze droog.
3. Meng de verse kaas met de eieren, het maïszetmeel, de suiker, de stukjes peer en twee derde van de bosbessen. Verdeel over 4 ovenschaaltjes. Zet ze 20 minuten in de voorverwarmde oven.
4. Meng de boter met de suiker, bloem, havervlokken en amandelschilfers tot een kruimelig deegje.
5. Haal de schaaltjes uit de oven en verdeel er de rest van de bosbessen en het crumblemengsel over. Zet opnieuw in de oven en bak nog 20 minuten. Serveer lauw of koud.