Recept
« Terug naar recepten
Daging setan (duivelse runderlapjes)
PT240M
Daging setan (duivelse runderlapjes)
Een heerlijk daging setan (duivelse runderlapjes) recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jacko Cornelissen
Bereidingstijd:
240 min
Personen:
- personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Indonesie
Keuken:
Oosterse
Bron:
eigen keuken
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Daging setan (duivelse runderlapjes) te bereiden
Snijd de runderlappen in lapjes van 5 cm. Maal de sjalotten met de knoflook, sambal, rawit en goela dwaja tot een pasta. Wrijf de runderlappen in met de pasta en laat deze afgesloten in de koelkast anderhalf uur marineren
Bak de runderlapjes in de olie rondom bruin. Verwijder het vlees en voeg het water met de ketjap en de azijn toe aan het bakvet. Breng aan de kook en voeg het vlees weer toe. Laat het gaar sudderen in ongeveer 2 ½ uur.
Bak de runderlapjes in de olie rondom bruin. Verwijder het vlees en voeg het water met de ketjap en de azijn toe aan het bakvet. Breng aan de kook en voeg het vlees weer toe. Laat het gaar sudderen in ongeveer 2 ½ uur.