Ik serveerde dit heerlijke haasje met voor ons de eerste witte asperges van dit seizoen, zonder poespas , gewoon uit het nat en gegarneerd met één van de laatste hardgekookte paaseieren met wat tuinkers.
Lekker met knapperige ovenfrieten en een dikke klodder Belgische Mayonaise.
Recept
« Terug naar recepten
Varkenshaasje met jachtsaus
PT20M
Varkenshaasje met jachtsaus
Hoewel manlief zijn biefstukje het liefst naturel eet, wil ik dat mooie
biefstukje,
varkenshaasje of karbonaadje een enkele keer toch eens verwennen met
een lekkere saus.
Zóóó lekker en zó gemaakt met mooie pure ingrediënten zonder
toevoegingen.( Sorry mevrouw Maggi !! en meneer Knorr !!)
Recept van:
Lidy Berkx
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Overig
- > Makkelijk & snel - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Frankrijk
Keuken:
Europese
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Varkenshaasje met jachtsaus te bereiden
- Verwarm een klein scheutje olie met wat boter in een pannetje en bak de champignons op hoog vuur bruin.
- Haal ze uit de pan en zet opzij.
- Fruit de gesnipperde sjalotjes met de knoflook de spekjes en de 3 takjes tijm, totdat de uitjes gaar zijn.
- Voeg dan de bloem en de tomatenpuree toe en laat even mee garen.
- Dan beetje bij beetje de rode wijn en de bouillon onder goed roeren bijgieten, totdat je een mooie gladde saus hebt.
- Voeg de champignons toe en laat nog even 5 minuutjes zachtjes pruttelen.
- Vis de 3 takjes tijm uit de saus en je saus is klaar om je stukje vlees te ontmoeten .
- ZIE VOOR DE CHAMPIGNON ROOMSAUS ***
- ***Twee heerlijke sausjes voor over je biefstuk, karbonade of varkenshaasje.