KookJij

Deeg voor pizzabodem

Een basis deeg
Recept van:
Bereidingstijd: 5 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Italie
Keuken: Europese
Bron: Food & Fun
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Deeg voor pizzabodem te bereiden


Meng de bloem, zout, olie en gist in een kom en roer dit even door elkaar. Voeg dan 200ml water toe en kneed alles tot een soepel deeg, Voeg beetje bij beetje het resterende water toe totat er een mooi deeg ontstaat wat niet te nat (kleverig is). Dit kan eventueel met behulp van een keukenmachine met deeghaken. Dek de kom af met een doek. Zo'n 45 minuten laten rijzen tot het volume is verdubbeld. Vervolgens het pizzadeeg uitrollen tot een lap van zo'n 3mm dik. Met de uitsteekvorm rondjes maken. Poeder de rondjes goed in tegen het vastkleven en leg ze op een bord of plank. Zo kun je ze op tafel zetten, als basis voor het pizza gourmet-feest.
TIP: meng wat kruiden door het deeg, zoals oregano, peterselie, knoflookpoeder, of bieslook, voor een nóg smakelijker pizzabodem.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Anna Koudys

Anna Koudys zegt:
Fijn om te horen, Hilde:-) Zullen wij volgende keer ook eens testen:-)
Hilde Dumont

Hilde Dumont zegt:
Zeer geslaagd recept, heb wel verse gist gebruikt. Dank je wel Anna ;-)
Hilde Dumont

Hilde Dumont zegt:
Zal toch voor het zelfgemaakte deeg kiezen, kan je experimenteren met kruiden.
Je hoort het wel hoe het in de smaak valt bij de mannen ;-)
Anna Koudys

Anna Koudys zegt:
Je kan ook kiezen voor makkelijk; een pak kant en klaar deeg voor pizzabodems. Hier verkrijgbaar van het merk Koopmans. Werkt ook prima! :-)
Hilde Dumont

Hilde Dumont zegt:
Oké voor alle veiligheid jouw aangegeven hoeveelheid, beter een beetje te veel dan te weinig. Ben benieuwd ;-)
Anna Koudys

Anna Koudys zegt:
Dat ligt er een beetje aan. Hoe dik maak je de bodems? Heb je grote eters? Voor ons zou de helft te weinig zijn, van deze hoeveelheid houden wij wat over, maar die kan je dan weer gebruiken voor de volgende dag, voor een lekkere lunch;-)
Mmmm.....ik heb er al weer zin in!
Hilde Dumont

Hilde Dumont zegt:
Vrijdag de pizzarette eens gebruiken.
Anna wat denk je de ingrediënten die je beschrijft zou het genoeg zijn voor 4 pers of zou ik het halveren. Hoor het wel van je groetjes van ons 3tjes ;-)
Marina

Marina zegt:
Al dikwijls pizza willen bereiden. Is tot nu toe nooit echt gelukt. Veel werk en duurder. Koop nu altijd diepvriespizza. Heel lekker en veel gemakkelijker.
Anna

Anna zegt:
Ik denk dat 2 gram verse gist volstaat, Laila.
:D
Laila

Laila zegt:
En als je verse gist hebt.. Hoeveel moet er dan in?
Costa

Costa zegt:
Ik veronderstel dat je het water verwisselt met het melk , want bij je ingrediënten staat nergens melk en suiker beschreven