Recept
« Terug naar recepten
Deeg voor pizzabodem
PT5M
Deeg voor pizzabodem
Een basis deeg
Recept van:
Anna Koudys
Bereidingstijd:
5 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Pizza's
- > Hoofdgerechten - Pizza's
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
12
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
Food & Fun
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Deeg voor pizzabodem te bereiden
Meng de bloem, zout, olie en gist in een kom en roer dit even door elkaar. Voeg dan 200ml water toe en kneed alles tot een soepel deeg, Voeg beetje bij beetje het resterende water toe totat er een mooi deeg ontstaat wat niet te nat (kleverig is). Dit kan eventueel met behulp van een keukenmachine met deeghaken. Dek de kom af met een doek. Zo'n 45 minuten laten rijzen tot het volume is verdubbeld. Vervolgens het pizzadeeg uitrollen tot een lap van zo'n 3mm dik. Met de uitsteekvorm rondjes maken. Poeder de rondjes goed in tegen het vastkleven en leg ze op een bord of plank. Zo kun je ze op tafel zetten, als basis voor het pizza gourmet-feest.
TIP: meng wat kruiden door het deeg, zoals oregano, peterselie, knoflookpoeder, of bieslook, voor een nóg smakelijker pizzabodem.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Hilde Dumont zegt:
Je hoort het wel hoe het in de smaak valt bij de mannen ;-)
Anna Koudys zegt:
Hilde Dumont zegt:
Anna Koudys zegt:
Mmmm.....ik heb er al weer zin in!
Hilde Dumont zegt:
Anna wat denk je de ingrediënten die je beschrijft zou het genoeg zijn voor 4 pers of zou ik het halveren. Hoor het wel van je groetjes van ons 3tjes ;-)
Marina zegt:
Costa zegt:
Anna Koudys zegt: