Bij nazoeken blijken er vele variëteiten te bestaan van gepuk (oa met geitenvlees, beef).
Dit is een van de gemakkelijkste om te maken.
Recept
« Terug naar recepten
Deng Deng Gepuk Betawi
PT105M
Deng Deng Gepuk Betawi
Een heerlijk deng deng gepuk betawi recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Bereiding
Hoe Deng Deng Gepuk Betawi te bereiden
1).Maak een boemboe van de uien, knoflook, kruiden,
kemirinoten, galangal, suiker en zout/peper
2).Boemboe goed dooreenmengen met het gehakt.
3).Laat even een 30 minuten staan in de koelkast.
4).De vleesmassa uitrollen tot een "plaat" van 3-4 mm dikte.
5)In een oven van 55 graden Celsius een 30 minuten laten drogen.
6).Snij in vierkantjes van 5 x 5 cm.
7).In een hete licht ingevette anti aanbakpan de vierkantjes
vlees knapperig bakken.
8).Serveer met een beetje serundeng.
kemirinoten, galangal, suiker en zout/peper
2).Boemboe goed dooreenmengen met het gehakt.
3).Laat even een 30 minuten staan in de koelkast.
4).De vleesmassa uitrollen tot een "plaat" van 3-4 mm dikte.
5)In een oven van 55 graden Celsius een 30 minuten laten drogen.
6).Snij in vierkantjes van 5 x 5 cm.
7).In een hete licht ingevette anti aanbakpan de vierkantjes
vlees knapperig bakken.
8).Serveer met een beetje serundeng.