Klik op foto om te vergroten.
Dit gerechtje origineel kwam van fijnproever te vinden op zijn receptenpagina.http://www.kookjij.nl/recept-dun-appeltaartje-met-caramelijs.
Recept
« Terug naar recepten
Dessert: een dessertje klein maar fijn
PT20M
Dessert: een dessertje klein maar fijn
Een heerlijk dessert: een dessertje klein maar fijn recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Hilde Dumont
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Derbyke & Elmo
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Dessert: een dessertje klein maar fijn te bereiden
Week de rozijnen in de limoncello.
Snij vier cirkels uit het deeg met behulp van een groot bierglas.
Bedek een bakplaat met bakpapier, leg de cirkels erop. Doorprik de bodems met een vork.
Meng de boter met de helft van de suiker en een snuifje kaneel.
Besmeer de cirkels met de bereide boter.
Verwijder het klokhuis en snij de appels in fijne schijfjes en besprenkel met limncello.
Leg de appelschijfjes in een waaier op het deeg. Bestrooi ze met de rest van de suiker en de kaneel.
Bak ze gedurende 20 minuten in een voorverwarmde oven van 210°C.
Schik de appeltaartjes op borden. Bestrooi ze met rozijnen en serveer ze met een bolletje vanille ijs afgewerkt met staafjes chocolade en cacaopoeder.
Snij vier cirkels uit het deeg met behulp van een groot bierglas.
Bedek een bakplaat met bakpapier, leg de cirkels erop. Doorprik de bodems met een vork.
Meng de boter met de helft van de suiker en een snuifje kaneel.
Besmeer de cirkels met de bereide boter.
Verwijder het klokhuis en snij de appels in fijne schijfjes en besprenkel met limncello.
Leg de appelschijfjes in een waaier op het deeg. Bestrooi ze met de rest van de suiker en de kaneel.
Bak ze gedurende 20 minuten in een voorverwarmde oven van 210°C.
Schik de appeltaartjes op borden. Bestrooi ze met rozijnen en serveer ze met een bolletje vanille ijs afgewerkt met staafjes chocolade en cacaopoeder.
Mijn kookverhaal (Hilde Dumont)
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
slaatje zegt:
derbyke zegt:
derbyke zegt:
slaatje zegt:
derbyke zegt: