Recept
« Terug naar recepten
Dessert: yoghurt-taartje met peer en een coullis van passievruchten
PT150M
Dessert: yoghurt-taartje met peer en een coullis van passievruchten
Een heerlijk dessert: yoghurt-taartje met peer en een coullis van passievruchten recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Hilde Dumont
Bereidingstijd:
150 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Derbyke & Elmo
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Dessert: yoghurt-taartje met peer en een coullis van passievruchten te bereiden
Gelatineblaadjes weken in water. Jenever opwarmen en de blaadjes gelatine erin oplossen. Laat een beetje afkoelen.
Suiker en yoghurt mengen.
Klop klop bereiden zoals op verpakking staat vermeld.
Yoghurt, klop klop en jenever goed onder elkaar mengen.
Neem plastieke vormpjes en besmeer met olie.
Stort de yoghurt mengeling in de vorm.
Zet enkele uren in de ijskast voor het opstijven.
Verwijder voorzichtig de vorm en zet op bord.
Passievruchten in de helft snijden en haal het vruchtvlees ( pitjes ) eruit, doe in een kleine kookpot, warm deze op samen met de suiker en jenever laat even opkoken.
Voor het opdienen afgarneren met schijfjes peer, saus en cacaopoeder.
Suiker en yoghurt mengen.
Klop klop bereiden zoals op verpakking staat vermeld.
Yoghurt, klop klop en jenever goed onder elkaar mengen.
Neem plastieke vormpjes en besmeer met olie.
Stort de yoghurt mengeling in de vorm.
Zet enkele uren in de ijskast voor het opstijven.
Verwijder voorzichtig de vorm en zet op bord.
Passievruchten in de helft snijden en haal het vruchtvlees ( pitjes ) eruit, doe in een kleine kookpot, warm deze op samen met de suiker en jenever laat even opkoken.
Voor het opdienen afgarneren met schijfjes peer, saus en cacaopoeder.
Mijn kookverhaal (Hilde Dumont)
Klik op foto om te vergroten.