Recept
« Terug naar recepten
Dessert: kaastaart met kersen, nectarine en peer
PT720M
Dessert: kaastaart met kersen, nectarine en peer
Een heerlijk dessert: kaastaart met kersen, nectarine en peer recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Hilde Dumont
Bereidingstijd:
720 min
Personen:
8 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
- > Taarten, gebak & ijs - Gebak
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Derbyke, Elmo & Blondy
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Dessert: kaastaart met kersen, nectarine en peer te bereiden
Gelatineblaadjes weken in water, likeur opwarmen en de blaadjes gelatine erin oplossen. Laat een beetje afkoelen.
Suiker en platte kaas mengen.
Klopklop bereiden zoals op verpakking staat vermeld maar de siroop nemen van de kersen inplaats van melk.
Plattekaas, klop klop en de kersenlikeur goed onder elkaar mengen.
Koeken fijn hakken in cutter en met de boter mengen.
Neem een springvorm bekleed de bodem met bakpapier, verdeel de koekenmassa erover. Zeker niet vergeten de rand van de springvorm in te smeren met olijfolie.
Verdeel de uitgelekte kersen, 1 nectarine in fijne blokjes gesneden over de koekenmassa.
Stort de plattekaas mengeling in de vorm.
Zet een nacht in de ijskast voor het opstijven.
Verwijder voorzichtig de vorm en zet op bord.
Voor het opdienen afgarneren met kersen, nectarine en peer en chocolade krullen.
Suiker en platte kaas mengen.
Klopklop bereiden zoals op verpakking staat vermeld maar de siroop nemen van de kersen inplaats van melk.
Plattekaas, klop klop en de kersenlikeur goed onder elkaar mengen.
Koeken fijn hakken in cutter en met de boter mengen.
Neem een springvorm bekleed de bodem met bakpapier, verdeel de koekenmassa erover. Zeker niet vergeten de rand van de springvorm in te smeren met olijfolie.
Verdeel de uitgelekte kersen, 1 nectarine in fijne blokjes gesneden over de koekenmassa.
Stort de plattekaas mengeling in de vorm.
Zet een nacht in de ijskast voor het opstijven.
Verwijder voorzichtig de vorm en zet op bord.
Voor het opdienen afgarneren met kersen, nectarine en peer en chocolade krullen.
Mijn kookverhaal (Hilde Dumont)
Klik op foto om te vergroten.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Hilde Dumont zegt:
De bewaartijd ik zou zeggen een dag of vier en zeker terug koel zetten.
Groetjes Hilde.
Yvonne Frencken zegt:
De taart ziet er mooi versierd uit en hij zal, denk ik heel lekker zijn en fris smaken.
Heb wat vraagjes t.w. :
1. Moet je hem plaatsen in het vriesgedeelte van de ijskast ?
2. Hoe lang lang duurt het voordat hij helemaal ontdooid is ?
3. Als je hem eruit haalt, moet je de kaastaart direct in stukken snijden ?
4. Indien er nog wat over is, mag je dit terugzetten in het vriesgedeelte of
gewoon in de ijskast ?
5. Hoe lang kun je hem bewaren, 'n week ?
Ik ga hem zeker maken, ik denk dat hij net zo lekker is als mijn advocaattaart.
Groetjes
Yvonne
Hilde Dumont zegt: