Recept
« Terug naar recepten
Dolfijnentaart
PT120M
Dolfijnentaart
Een heerlijk dolfijnentaart recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
monique ottenbros
Bereidingstijd:
120 min
Personen:
n.v.t. personen
Categorieën:
- > Taarten, gebak & ijs - Cake
- > Kinderen - Verjaardag
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Eigen recept
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Dolfijnentaart te bereiden
-Bak de cake's volgens de aanwijzing op de verpakking.
-Laat ze afkoelen en snijd ze horizontaal doormidden en leg ze goed tegen mekaar aan.
-Beleg de onderste helften met de uitgelekte kersen.
-Klop 250 ml slagroom met de kirschlikeur en 1 zakje slagroomversteviger goed stijf.
-Verdeel dit over de kersen.
-Leg de bovenste helften erop, maar doe de chocoladecake op de stracciatella kant en andersom.
-Rol de witte fondant uit ter grote van de volledige bovenkant en leg erop.
-Besmeer de zijkanten met de stijfgeklopte slagroom en bestrooi eventueel met chocokrullen.
-Rol de blauwe en roze fondant uit.
-Snij van de blauwe fondant dolfijnen (zie foto).
-Van de roze fondant en de blauwe wat over is snijd je repen van ongeveer 3 cm bij 10 cm.
-Rol deze op en knijp met je vingers op de randjes zodat je roosjes krijgt.
-Maak wat zeesterren van de restjes.
-Werk de taart af met slagroomsoesjes en de fondant figuren.
-Laat ze afkoelen en snijd ze horizontaal doormidden en leg ze goed tegen mekaar aan.
-Beleg de onderste helften met de uitgelekte kersen.
-Klop 250 ml slagroom met de kirschlikeur en 1 zakje slagroomversteviger goed stijf.
-Verdeel dit over de kersen.
-Leg de bovenste helften erop, maar doe de chocoladecake op de stracciatella kant en andersom.
-Rol de witte fondant uit ter grote van de volledige bovenkant en leg erop.
-Besmeer de zijkanten met de stijfgeklopte slagroom en bestrooi eventueel met chocokrullen.
-Rol de blauwe en roze fondant uit.
-Snij van de blauwe fondant dolfijnen (zie foto).
-Van de roze fondant en de blauwe wat over is snijd je repen van ongeveer 3 cm bij 10 cm.
-Rol deze op en knijp met je vingers op de randjes zodat je roosjes krijgt.
-Maak wat zeesterren van de restjes.
-Werk de taart af met slagroomsoesjes en de fondant figuren.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
![Anna](https://www.kookjij.nl/media/j45b5lhkjb45lhkjb45blj5/thumbnails/52a5ea0babfac_47_47.jpg)
Anna zegt:
Maar inmiddels heb ik de smaak te pakken, deze ziet er lekker uit!
Mooi receptje!
:D;)
![apu](https://www.kookjij.nl/media/j45b5lhkjb45lhkjb45blj5/thumbnails/52a18826e702e_47_47.jpg)
apu zegt:
![slaatje](https://www.kookjij.nl/media/j45b5lhkjb45lhkjb45blj5/thumbnails/52a1836ab44d6_47_47.jpg)
slaatje zegt:
apu zegt: