Recept
« Terug naar recepten
Op de huid gebakken zalm met zachte citroenroomsaus
PT15M
Op de huid gebakken zalm met zachte citroenroomsaus
De zalmfilet wordt vooraf gemarineerd. Dus hou er rekening mee dat de marinade een uurtje moet intrekken.
Recept van:
Petra Wiggers
Bereidingstijd:
15 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Frankrijk
Keuken:
Europese
Bron:
Eigen recept
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Op de huid gebakken zalm met zachte citroenroomsaus te bereiden
- Leg de zalmfilets in een schaal. Druk de roze peperkorrels en de lemon pepper in de zalm. Strooi wat zout over de vis (liefst vers gemalen) zeezout.
- Meng het citroensap met de witte wijn en giet dit over de zalm. Laat een uurtje intrekken.
- Verhit de olie in de koekenpan.
- Haal de zalm uit de marinade. (Marinade bewaren). Droog de zal met keukenpapier.
- Bak de zalm op de huidzijde krokant. Plm. 5 - 7 minuten. Je ziet de zalm langzaam verkleuren. Bak daarna nog heel even (2 minuten) de zalm aan de andere zijde. De zalm mag niet doorgebakken zijn. Liefst nog een klein beetje rauw aan de binnenzijde.
- Haal de zalm uit de pan. Blus af met de overgebleven marinade.
- Breng de marinade aan de kook. Giet de room erbij en laat nog heel even doorkoken. Maak de saus op smaak met peper en zout.
- Leg de zalm nog even in de saus en garneer met wat peterselie
Mijn kookverhaal (Petra Wiggers)
Lekker met sperziebonen, snijbonen of doperwten en gebakken aardappelen.