Recept
« Terug naar recepten
Dronken peertje
PT130M
Dronken peertje
Een heerlijk dronken peertje recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Tania Heeren
Bereidingstijd:
130 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
6
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Dronken peertje te bereiden
De stoofpeertjes schillen en met suiker en bessensap gedurende twee uur in water koken. De peertjes moeten onder het vocht staan bij het aanvangen van het koken.
De abrikozen in 4 stukken snijden en in een schaaltje leggen. De safari, aangevuld met 1 tot 2 glazen water wat van de kook af is, over de abrikozen uitgieten. Apart zetten en rustig een paar uurtjes laten staan. Je zult zien dat de abrikozen een gedeelte van de aangelengde safari in zich opnemen. De peertjes laten afkoelen. Zet een peertje op een schoteltje en drappeer hieromheen een vierde deel van de abrikozenstukken. De jam verwarmen en per portie een lepel ervan uitgieten over het peertje.
De abrikozen in 4 stukken snijden en in een schaaltje leggen. De safari, aangevuld met 1 tot 2 glazen water wat van de kook af is, over de abrikozen uitgieten. Apart zetten en rustig een paar uurtjes laten staan. Je zult zien dat de abrikozen een gedeelte van de aangelengde safari in zich opnemen. De peertjes laten afkoelen. Zet een peertje op een schoteltje en drappeer hieromheen een vierde deel van de abrikozenstukken. De jam verwarmen en per portie een lepel ervan uitgieten over het peertje.