Recept
« Terug naar recepten
Kloedertjes of boerenmeisjes
PT15M
Kloedertjes of boerenmeisjes
Kloedertjes zijn ingemaakte
gedroogde abrikozen. Ik heb ze ingemaakt op rum. Ze worden ook wel boerenmeisjes genoemd. Het originele recept is met brandewijn. Een leuk cadeautje uit eigen keuken.
Recept van:
Petra Wiggers
Bereidingstijd:
15 min
Personen:
4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Europese
Bron:
Aangepast recept uit een oude Margriet
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kloedertjes of boerenmeisjes te bereiden
- Snij de abrikozen in stukjes. Week de abrikozen een nachtje in plm. 2 dl. lauw water.
- Breng de abrikozen met het weekvocht, de kruiden en de suiker aan de kook.Laat ze plm. 10 minuten zachtjes wellen. Haal ze van het vuur.
- Voeg de rum erbij. Roer goed door en vul de potjes met de vruchten en het vocht. Sluit de pot goed. Na 4 weken zijn ze precies goed om lekker van te smikkelen.
Mijn kookverhaal (Petra Wiggers)
Ik geef graag iets uit eigen keuken als ik ergens op visite ga of bij een verjaardag naast het gewone cadeau. Altijd een succes.