Recept
« Terug naar recepten
Druivensorbet
PT40M
Druivensorbet
Een heerlijk druivensorbet recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
5 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kookclub
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Druivensorbet te bereiden
Hou enkele druiven apart voor garnering en wrijf de rest door een zeef zodat pitten en velletjes achterblijven.
Voeg bij de puree de suiker en het water enbreng aan de kook.
Zodra de suiker is opgelost van het vuur nemen en af laten koelen.
Voeg yoghurt toe en draai in de ijsmachine tot ijs.
Serveer uit in hoge glazen en garneer af met halve ontpitte en ontvelde druif en mintblaadjes
Voeg bij de puree de suiker en het water enbreng aan de kook.
Zodra de suiker is opgelost van het vuur nemen en af laten koelen.
Voeg yoghurt toe en draai in de ijsmachine tot ijs.
Serveer uit in hoge glazen en garneer af met halve ontpitte en ontvelde druif en mintblaadjes