Recept
« Terug naar recepten
Dulce de Leche ijs
PT210M
Dulce de Leche ijs
Een heerlijk dulce de leche ijs recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Lilith Inanna
Bereidingstijd:
210 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > IJs
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
beetje van mij, beetje van bestaande recepten
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Dulce de Leche ijs te bereiden
Verwijder het etiket van het blik gecondenseerde melk en leg het gesloten blikje in een pan. Voeg zoveel water toe dat het blikje geheel onder water staat en breng aan de kook. Zet vervolgens op een klein pitje, met het deksel op de pan, en houd het water nét aan de kook of tegen de kook aan. Doe dat voor ongeveer 3 uur. Zet dan het vuur uit en laat met water en al afkoelen. Niet het blikje gaan openen nu want dan ontstaan er ongelukken. Moet echt afgekoeld zijn.
Klop in de tussentijd de slagroom met de vanillesuiker lobbig. Wanneer de inhoud van de pan is afgekoeld het blikje openen en de ontstane vloeibare karamel in een kom doen. Roer of mix er de volle melk door en schep vervolgens losjes de room erdoor. Draai er in de ijsmachine ijs van (of doe in een diepvriesdoos en plaats in de vriezer).
Klop in de tussentijd de slagroom met de vanillesuiker lobbig. Wanneer de inhoud van de pan is afgekoeld het blikje openen en de ontstane vloeibare karamel in een kom doen. Roer of mix er de volle melk door en schep vervolgens losjes de room erdoor. Draai er in de ijsmachine ijs van (of doe in een diepvriesdoos en plaats in de vriezer).
Mijn kookverhaal (Lilith Inanna)
Er bestaan allerlei recepten voor Dulce de Leche ("heerlijkheid van melk") ijs en het schijnt oorspronkelijk uit Argentinië te komen. Ik heb er mijn eigen samenstelling aan gegeven. Resultaat is een fluweelzacht, vol karamelijs. Hemels! :-)
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Jos Kikkert zegt:
Assy54 zegt:
lilith zegt:
lilith zegt: