Recept
« Terug naar recepten
Moeders rijstepap
PT30M
Moeders rijstepap
Dit recept is niet van mijn eigen moeder maar van de schoonmoeder van
mijn nichtje.
Ik had het al een tijdje op de plank liggen maar het was er nog steeds niet
van gekomen om het te maken. Toen ik voor mijn Paasdiner 2022 op zoek
was naar een nagerecht, schoot het me weer te binnen.
Ik voeg het maar al te graag toe aan mijn recepten want het was een
heeeerlijk nagerecht en ik vind het bovendien belangrijk dat zulk soort
authentieke recepten uit moeders en grootmoeders keuken bewaard
blijven.
Bedankt Angelique voor het heerlijke recept. Zeker weten dat het hier nog
vaker op tafel zal komen.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
8 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
- > Speciale gelegenheden - Pasen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Regionale
Bron:
Mijn nichtje Angelique, die het weer van haar schoonmoeder heeft.
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Moeders rijstepap te bereiden
- Melk met de rijst en een snufje zout gaar laten worden.
- Als het goed gaar is de 2, met melk losgeklopte eieren, er goed doorroeren (anders klontert het ei).
- Dan even koken, maar goed blijven roeren.
- Dan 100 gram suiker erdoor roeren en de 2 zakjes vanillesuiker.
- Daarna goed koud laten worden (eventueel al een dag eerder maken.
- Slagroom stijfkloppen met de suiker en de vanillesuiker en door de goed afgekoelde rijst scheppen.
- De in stukjes gesneden en uitgelekte ananas erbij en alles luchtig door elkaar scheppen.
- Eventueel garneren met stukjes ananas en chocolaatjes (ik had vanwege Pasen met paaseitjes).