Recepten uit de doos van Derbyke & Elmo september 2011.
Klik op foto om te vergroten.
Recept
« Terug naar recepten
Een frisse salade met eendenborstfilet
PT10M
Een frisse salade met eendenborstfilet
Een heerlijk een frisse salade met eendenborstfilet recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Hilde Dumont
Bereidingstijd:
10 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Groenten
- > Hoofdgerechten - Wild
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Derbyke & Elmo
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Een frisse salade met eendenborstfilet te bereiden
Snijd de velkant van de eendenborst ruitvormig in met een scherp mes (niet te diep, het vlees mag niet geraakt worden). Bak de eendenborst eerst 3 min. op de velkant zonder vetstof in een pan. Draai om, zet het vuur zachter en laat nog 3 minuten bakken. Kruid met peper en cajunkruiden, het vlees mag rosé zijn. Haal het vlees uit de pan laat even verder garen in aluminiumfolie.
Hier werden opgebakken krieltjes bij geserveerd.
Hier werden opgebakken krieltjes bij geserveerd.
jacques zegt:
kan ook heel goed dicht geschroeid worden in een grill, barbeque oid. (beter niet in het vet.) Dan bepaalt men de mate van garing: à point, medium of bien cuit.
Het vet kan heel lang bewaard worden, heerlijk om aardappeltjes of frietjes in de bakken.