Recept
« Terug naar recepten
Een niet alledaagse pizza
PT400M
Een niet alledaagse pizza
Een heerlijk een niet alledaagse pizza recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
400 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
11
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
www.vlees
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Een niet alledaagse pizza te bereiden
Leg de deegvellen open en bedek 1 helft met tomatensaus tot ongeveer 1 cm van de rand.
2. Snij de courgettes en de aubergines in plakjes van ongeveer een halve cm. Snij de paprika's in 8 ongeveer gelijke partjes.
3. Bak de groentjes in olijfolie en bestrooi ze met wat Provençaalse kruiden, peper en zout. Laat ze na het bakken even uitlekken op keukenpapier.
Kruid het varkensgehakt, maak er kleine balletjes van en bak die in dezelfde pan als de groentjes. Voeg de stukjes varkenspoot bij het gehakt.
4. Snij de olijven in kleinere stukjes en leg ze met de plakjes mozzarella, de chorizo, de groentjes, de gedroogde tomaten, het gehakt en de varkenspoot op de kant met de tomatensaus.
5. Vouw de pizza dicht en druk de uiteinden goed aan. Leg de pizza op een ovenrooster en plaats het in een oven op 180°C tot de pizza mooi goudbruin kleurt.
6. Leg een grote snijplank in het midden van de tafel en laat iedereen zijn eigen stuk van de pizza afsnijden. Zet er eventueel nog een fles met chilipepers en tijm geparfumeerde olijfolie bij.
2. Snij de courgettes en de aubergines in plakjes van ongeveer een halve cm. Snij de paprika's in 8 ongeveer gelijke partjes.
3. Bak de groentjes in olijfolie en bestrooi ze met wat Provençaalse kruiden, peper en zout. Laat ze na het bakken even uitlekken op keukenpapier.
Kruid het varkensgehakt, maak er kleine balletjes van en bak die in dezelfde pan als de groentjes. Voeg de stukjes varkenspoot bij het gehakt.
4. Snij de olijven in kleinere stukjes en leg ze met de plakjes mozzarella, de chorizo, de groentjes, de gedroogde tomaten, het gehakt en de varkenspoot op de kant met de tomatensaus.
5. Vouw de pizza dicht en druk de uiteinden goed aan. Leg de pizza op een ovenrooster en plaats het in een oven op 180°C tot de pizza mooi goudbruin kleurt.
6. Leg een grote snijplank in het midden van de tafel en laat iedereen zijn eigen stuk van de pizza afsnijden. Zet er eventueel nog een fles met chilipepers en tijm geparfumeerde olijfolie bij.