KookJij

Koolrabi Italian pizza style

Als je de groenten van het seizoen volgt dan heb je automatisch genoeg afwisseling. Als afwisseling op het standaard recept (met melksausje) heb ik deze heerlijke variatie gemaakt. Het is een soort van pizzaatje met als bodem een plak koolrabi. Bovendien is dit gerecht glutenvrij en koolhydraatarm. Je kunt dit ook prima als voorgerecht serveren op een bedje van sla.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Groenten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Italie
Keuken: Mediterrane
Bron: Eigen recept
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Koolrabi Italian pizza style te bereiden

  1. Schil de koolrabi, snij in gelijke plakken, kook ze 5 minuten en laat ze goed uitlekken.
  2. Snijd de ham, tomaten, mozzarella en paprika in kleine blokjes en hussel het door elkaar.
  3. Roer de roomkaas en tomatenketchup erdoor en breng op smaak met peper, zout en een beetje Italiaanse kruiden.
  4. Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel de plakjes koolrabi erover. Verdeel het mengsel over de plakken en bestrooi met de geraspte kaas.
  5. Bak het geheel 25-30 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden C.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst