Recept
« Terug naar recepten
Koolrabi Italian pizza style
PT45M
Koolrabi Italian pizza style
Als je de groenten van het seizoen volgt dan heb je automatisch genoeg
afwisseling.
Als afwisseling op het standaard recept (met melksausje) heb ik deze
heerlijke variatie gemaakt. Het is een soort van pizzaatje met als bodem
een plak koolrabi. Bovendien is dit gerecht glutenvrij en koolhydraatarm.
Je kunt dit ook prima als voorgerecht serveren op een bedje van sla.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Groenten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Italie
Keuken:
Mediterrane
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Koolrabi Italian pizza style te bereiden
- Schil de koolrabi, snij in gelijke plakken, kook ze 5 minuten en laat ze goed uitlekken.
- Snijd de ham, tomaten, mozzarella en paprika in kleine blokjes en hussel het door elkaar.
- Roer de roomkaas en tomatenketchup erdoor en breng op smaak met peper, zout en een beetje Italiaanse kruiden.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel de plakjes koolrabi erover. Verdeel het mengsel over de plakken en bestrooi met de geraspte kaas.
- Bak het geheel 25-30 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden C.