Recept
« Terug naar recepten
Extra vol vanille-roomijs
PT70M
Extra vol vanille-roomijs
Een heerlijk extra vol vanille-roomijs recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
70 min
Personen:
n.v.t. personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
11
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
De ijsmachine
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Extra vol vanille-roomijs te bereiden
1. Doe de garderoom en het vanillestokje in een pan en breng tegen de kook aan.
Neem de pan van het vuur, leg het deksel op de pan en laat minstens 20 min. trekken, of tot het mengsel afgekoeld is.
Neem het vanillestokje uit de room.
2.Klop de dooiers met de suiker tot een dik en lichtgeel maar geen schuimig mengsel.
3.Breng de vanille-room weer tegen de kook aan en giet dan al roerend met een houten lepel bij het dooiermengsel.
Doe de custard terug in de afgespoelde pan en laat onder voortdurend roeren zachtjes verhitten tot de custard net de achterkant van de houten lepel bedekt.
4.Laat de custard afkoelen - het mengsel zal sneller afkoelen als u het in een schone kom overgiet - en zet dan minstens 1 uur in de koelkast.
5.Klop de slagroom lobbig en schep hem door de gekoelde custard.
6.Giet het custardmengsel in de emmer en draai het roomijs volgens de aanwijzingen van de ijsmachine.
Neem de pan van het vuur, leg het deksel op de pan en laat minstens 20 min. trekken, of tot het mengsel afgekoeld is.
Neem het vanillestokje uit de room.
2.Klop de dooiers met de suiker tot een dik en lichtgeel maar geen schuimig mengsel.
3.Breng de vanille-room weer tegen de kook aan en giet dan al roerend met een houten lepel bij het dooiermengsel.
Doe de custard terug in de afgespoelde pan en laat onder voortdurend roeren zachtjes verhitten tot de custard net de achterkant van de houten lepel bedekt.
4.Laat de custard afkoelen - het mengsel zal sneller afkoelen als u het in een schone kom overgiet - en zet dan minstens 1 uur in de koelkast.
5.Klop de slagroom lobbig en schep hem door de gekoelde custard.
6.Giet het custardmengsel in de emmer en draai het roomijs volgens de aanwijzingen van de ijsmachine.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Lydia zegt:
Mvg, Lydia:)
Jeanneke zegt:
garderoom kan je vinden in de " Colruyt ". van het merk Galaxi. Vetgehalte.
Zeer lekker smeuïg roomijs. Heb al een paar keer gemaakt.
bertal zegt:
Tot mijn spijt heb ik de handleiding van deze ijsmachine niet.
Zelf heb ik de "Delizia"
van Philips.
Veel succes met het zoeken en misschien is er wel iemand die dit bericht leest.:);)
m.v.g. Bert Allers
iris zegt:
bertal zegt:
Garde room is room dat maar 25 % vet bevat.
Zelf koop ik ze wel eens in Duitsland ( woon vlak bij de grens )
Je kan het proberen bij de sligro of hanos.
anders gewoon slagroom gebruiken.
succes:);).
m.v.g. Bert Allers
Ylon ka zegt:
Bertal zegt:
Als je geen ijsmachine hebt, hoeft het niet apart in de koelkast.
Je kunt het dan gelijk in de vriezer zetten, wel ieder uur met een vork omroeren om ijskristallen te voorkomen.
succes:);).
mn.v.g. Bert Allers
Anna zegt:
Ik neem aan dat de doos dan eerst de koelkast in gaat, en dan na hoelang de vriezer in?
Bedankt, en een goed weekeinde!:D
Bert Allers zegt:
Natuurlijk kan je ijs ook maken zonder ijsmachine.
Doe het ijs dan in een diepvriesdoos en roer met een vork ieder uur het ijs om, dit om ijskristallen te voorkomen.:);)succes
m.v.g. Bert Allers
Jeanneke zegt:
bertal zegt:
Garda room is room die maar 25% vet bevat deze room laat zich ook niet binden.
Dus als je het recept nog eens goed leest is het wel degelijk 3 dl garderoom en 3 dl slagroom.
Succes met het koken.
m.v.g. Bert Allers
geert zegt: