Recept
« Terug naar recepten
Filets de veau braisse(Gebraiseerde kalfshaan)
PT40M
Filets de veau braisse(Gebraiseerde kalfshaan)
Een heerlijk filets de veau braisse(gebraiseerde kalfshaan) recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
10 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kookclub
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Filets de veau braisse(Gebraiseerde kalfshaan) te bereiden
Breng de kalfsfond samen met de wijn aan de kook, voeg de takjes tijm toe en laat alles zachtjes doorkoken tot ca 1/2 liter ingedampte vloeistof over is.
Verwijder takjes tijm.
Op het laatste moment de kalfshaas met peper en zout kruiden.
Verhit de boter en schroei de kalfshaas rondom dicht, vervolgens op getemperd vuur gedurende 5 min. zachtjes braden.
Verwijder de boter uit de pan en voeg het ingedampte, kokende, wijn/kalfsfond toe.
Met schuin geplaatste deksel het geheel nog een zevental minuten zachtjes laten sudderen.
De kalfshaas af en toe keren.
De kalfshaas uit de pan nemen, in aluminiumfolie pakken en 15 min. laten liggen.
Breng het ingedampte mengsel weer aan de kook, monteer en smaak af.
Snijd het vlees in 20 plakken.
Verwijder takjes tijm.
Op het laatste moment de kalfshaas met peper en zout kruiden.
Verhit de boter en schroei de kalfshaas rondom dicht, vervolgens op getemperd vuur gedurende 5 min. zachtjes braden.
Verwijder de boter uit de pan en voeg het ingedampte, kokende, wijn/kalfsfond toe.
Met schuin geplaatste deksel het geheel nog een zevental minuten zachtjes laten sudderen.
De kalfshaas af en toe keren.
De kalfshaas uit de pan nemen, in aluminiumfolie pakken en 15 min. laten liggen.
Breng het ingedampte mengsel weer aan de kook, monteer en smaak af.
Snijd het vlees in 20 plakken.