Recept
« Terug naar recepten
Flan met nectarines gepocheerd in limoncello
PT50M
Flan met nectarines gepocheerd in limoncello
Een heerlijk flan met nectarines gepocheerd in limoncello recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
50 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Njam.tv
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Flan met nectarines gepocheerd in limoncello te bereiden
Verwarm de oven voor op 150 °C. Rooster ondertussen de amandelschilfers goudbruin.
Meng de eidooiers met de suiker tot lichte kleur. Voeg de maïzena, fijngemalen amandelen en limoncello toe. Meng tot alle maïzena is opgenomen.
Meng in een ander kom de mascarpone met de room tot en gladde massa. Voeg het eimengsel en citroensap bij de mascarpone.
Klop de eiwitten tot sneeuw en meng voorzichtig onder de mascarpone. Giet het mengsel in individuele ingevette taartvormen en laat 45 minuten bakken.
Snijd de nectarines in twee en haal de pit eruit. Meng de suiker met 200 ml water en ee, opgesneden vanillestokje. Laat 2 minuten warmen tot alle suiker is opgenomen.
Giet de Limoncello erbij en leg er de nectarines in. Laat afgedekt 20 minuten zachtjes sudderen. Laat de flan en nectarines afkoelen alvorens te serveren.
Meng de eidooiers met de suiker tot lichte kleur. Voeg de maïzena, fijngemalen amandelen en limoncello toe. Meng tot alle maïzena is opgenomen.
Meng in een ander kom de mascarpone met de room tot en gladde massa. Voeg het eimengsel en citroensap bij de mascarpone.
Klop de eiwitten tot sneeuw en meng voorzichtig onder de mascarpone. Giet het mengsel in individuele ingevette taartvormen en laat 45 minuten bakken.
Snijd de nectarines in twee en haal de pit eruit. Meng de suiker met 200 ml water en ee, opgesneden vanillestokje. Laat 2 minuten warmen tot alle suiker is opgenomen.
Giet de Limoncello erbij en leg er de nectarines in. Laat afgedekt 20 minuten zachtjes sudderen. Laat de flan en nectarines afkoelen alvorens te serveren.