Recept
« Terug naar recepten
Flensjes met fris zomerfruit
PT45M
Flensjes met fris zomerfruit
Een heerlijk flensjes met fris zomerfruit recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Barbara Metz
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Flensjes met fris zomerfruit te bereiden
Bakmeel zeven boven de kom, zout erbij, kuiltje in het midden en 1½ dl melk er in. Voeg in gedeelten de melk en de eieren toe en mix tot een klontvrij/glad beslag. Laat beslag even rusten.
Maak de bosvruchten schoon.
Bak de flensjes goudbruin,
houd ze warm op een bord die op een pan met heet water staat; (leg op het bord een omgekeerd schoteltje, daardoor haal je de flensjes er gemakkelijk af).
Verwarm de jam, maar laat het niet koken (kan ook zonder deksel in de magnetron op 800 W, maar mag ook niet koken!).
Leg op een helft v.h. flensje de bosvruchten met een lepel (warme) jam. Bestrooi met poedersuiker en spuit naar believen een toefje slagroom er naast .
Maak de bosvruchten schoon.
Bak de flensjes goudbruin,
houd ze warm op een bord die op een pan met heet water staat; (leg op het bord een omgekeerd schoteltje, daardoor haal je de flensjes er gemakkelijk af).
Verwarm de jam, maar laat het niet koken (kan ook zonder deksel in de magnetron op 800 W, maar mag ook niet koken!).
Leg op een helft v.h. flensje de bosvruchten met een lepel (warme) jam. Bestrooi met poedersuiker en spuit naar believen een toefje slagroom er naast .
Mijn kookverhaal (Barbara Metz)
De lichtzilte smaak v.h. zeezout in de flensjes combineert goed.