KookJij

Frambozenijs

Een heerlijk frambozenijs recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 4-6 personen
Categorieën:
  1. > Taarten, gebak & ijs - ijs
  2. > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: ijs & co
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Frambozenijs te bereiden

Doe de suiker met 100 ml water in een steelpan en verwarm alles al roerend tot de suiker is opgelost.
Breng de siroop aan de kook, laat hem 2 min. doorkoken, temper het vuur en roer de frambozen door de siroop.
Verwarm alles nog 2-3 min. tot de frambozen tot moes zijn gekookt.
Laat het mengsel volledig afkoelen en roer er dan de slagroom door.
Draai van het mengsel ijs volgens de gebruiksaanwijzing van de ijsmachine

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

bertal

bertal zegt:
Hugo,
Hopenlijk hebben jullie wat lekkers voor jullie moeders gemaakt.
Succes en nu maar meer recepten maken.:);)
gr. Bert
hugo

hugo zegt:
Leuk recept, ik ben tien en heb het met mijn nichtje (ook tien) gemaakt voor onze moeders die van het tennis afkwamen.
bertal

bertal zegt:
Isabel,
Maar ik kook graag en maak het graag helemaal zelf klaar, kopen kan altijd nog.Succes
:);)m.v.g. Bert
isabel

isabel zegt:
je kan het ook veel makkelijker maken!
gewoon de ingrediënten (maar wel bevroren frambozen bij de Albert Heijn) samen in een blender en 2 uur in de vriezer en klaar! :D
bertal

bertal zegt:
Anna:
Het is inderdaad een passeerdoek.
succes:);)
m.v.g. Bert Allers
Anna

Anna zegt:
hoi Bert,
Even een vraagje: ik kwam ergens in een recept "passer" tegen (bij appelstroop) Ik heb gegoogled, maar kwam het niet 1,2,3 tegen. Nu vermoed ik dat het een soort doek is waar je bv appelmoes doorheen perst, klopt dat?
Dank, groetjes, Anna.
bertal

bertal zegt:
Robin:
Bedankt voor de reactie:);)
m.v.g. Bert Allers
Robin

Robin zegt:
Lekker recept zeker aanrader =D