Recept
« Terug naar recepten
Frambozenijs
PT45M
Frambozenijs
Een heerlijk frambozenijs recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4-6 personen
Categorieën:
- > Taarten, gebak & ijs - ijs
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
10
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
ijs & co
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Frambozenijs te bereiden
Doe de suiker met 100 ml water in een steelpan en verwarm alles al roerend tot de suiker is opgelost.
Breng de siroop aan de kook, laat hem 2 min. doorkoken, temper het vuur en roer de frambozen door de siroop.
Verwarm alles nog 2-3 min. tot de frambozen tot moes zijn gekookt.
Laat het mengsel volledig afkoelen en roer er dan de slagroom door.
Draai van het mengsel ijs volgens de gebruiksaanwijzing van de ijsmachine
Breng de siroop aan de kook, laat hem 2 min. doorkoken, temper het vuur en roer de frambozen door de siroop.
Verwarm alles nog 2-3 min. tot de frambozen tot moes zijn gekookt.
Laat het mengsel volledig afkoelen en roer er dan de slagroom door.
Draai van het mengsel ijs volgens de gebruiksaanwijzing van de ijsmachine
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
hugo zegt:
bertal zegt:
Maar ik kook graag en maak het graag helemaal zelf klaar, kopen kan altijd nog.Succes
:);)m.v.g. Bert
isabel zegt:
gewoon de ingrediënten (maar wel bevroren frambozen bij de Albert Heijn) samen in een blender en 2 uur in de vriezer en klaar! :D
Anna zegt:
Even een vraagje: ik kwam ergens in een recept "passer" tegen (bij appelstroop) Ik heb gegoogled, maar kwam het niet 1,2,3 tegen. Nu vermoed ik dat het een soort doek is waar je bv appelmoes doorheen perst, klopt dat?
Dank, groetjes, Anna.
bertal zegt:
Hopenlijk hebben jullie wat lekkers voor jullie moeders gemaakt.
Succes en nu maar meer recepten maken.:);)
gr. Bert