Recept
« Terug naar recepten
Frambozenparfait
PT85M
Frambozenparfait
Een heerlijk frambozenparfait recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Annemien
Bereidingstijd:
85 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Frankrijk
Keuken:
Europese
Bron:
AH
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Frambozenparfait te bereiden
Breng een pan water aan de kook. Hang hierboven een metalen kom of pan die het kokende water net niet raakt. Klop hierin de eidooiers met de suiker tot het mengsel stolt. Laat het even afkoelen. Schep de slagroom en het eidooiermengsel door elkaar. Spatel de frambozen erdoor. Schep de frambozenparfait in het cakeblik. Laat een nacht in de vriezer opstijven. Snijd het vanillestokje met een scherp mes doormidden. Verwijder de vanillezaadjes met de punt van een mes, schep ze om met de aardbeien en de wodka en marineer ze een nacht. Serveer de frambozenparfait in plakjes met de gemarineerde aardbeien.
Van Hecke Jenny zegt: