Wij wonen midden tussen de aardbeienvelden. Zelf plukken kan altijd. Maar ook overal te koop. Door ons hele stadje staan kraampjes waar je aardbeien en ook asperges kunt kopen.
Lekker in nagerechten, gewoon als drankje bij een dessert of als een laagje in een glas koele mousserende witte wijn.
Recept
« Terug naar recepten
Mijn heerlijke zelfgemaakte Aardbeienlikeur met 'n vleugje vanille
PT15M
Mijn heerlijke zelfgemaakte Aardbeienlikeur met 'n vleugje vanille
Heerlijk zo'n laagje likeur in een mousserende witte wijn. Ook in toetjes niet te versmaden.. Wij weten er wel weg mee. Jij misschien ook? Helaas moet je - om de likeur te proeven - nog even 3 maanden wachten. Maar dan.....mmmmm.....!!
Recept van:
Petra Wiggers
Bereidingstijd:
15 min
Personen:
8 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Europese
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Mijn heerlijke zelfgemaakte Aardbeienlikeur met 'n vleugje vanille te bereiden
- Doe de aardbeien in de weckfles of -pot. Doe de suiker, vanillestokje en -merg en het citroensap bij de aardbeien. Giet de sterke drank erover heen. Alles goed door elkaar mengen.
- Zet de pot op een koele donkere plek. Regelmatig even schudden of roeren.
- En dan.....plm. 3 maanden wachten.
Na 3 maanden de likeur door een heel fijne zeef zeven. Er mogen geen vezeltjes meer in zitten. (Kan ook door een (schone) panty
of kaasdoek.