Lekker met citroen sorbetijs.
Een lekker nagerecht voor mensen met een lactose-intelerantie.
Recept
« Terug naar recepten
Perziken in limoncello met citroensorbetijs
PT15M
Perziken in limoncello met citroensorbetijs
Bijzonder lekker en fruitig nagerecht. Limoncello is een citroenlikeur uit Italië. In Limone aan het Gardameer wordt veel limoncello gemaakt. De perziken worden in dunne plakjes gesneden en gemarineerd in witte wijn met limoncello en vanille,
Recept van:
Petra Wiggers
Bereidingstijd:
15 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Perziken in limoncello met citroensorbetijs te bereiden
- Vanillestokje opensnijden en merg eruit schrappen.Merg + vanillestokje met suiker en witte wijn aan de kook brengen.
- Citroen in dunne plakjes snijden en door de witte wijn roeren. .Limoncellolikeur eraan toevoegen en alles laten afkoelen.
- Vel en pit van perziken verwijderen en perziken in hele dunne plakjes snijden. Perziken in de marinade leggen en minstens 2 uur laten marineren. Af en toe de perziken omkeren.
- Verdelen over de dessertglazen en garneren met citroensorbetijs en een blaadjes basilicum.