Recept
« Terug naar recepten
Abrikozencompôte van gederoogde abrikozen
PT10M
Abrikozencompôte van gederoogde abrikozen
De gedroogde abrikozen worden gekookt met witte wijn, gembersiroop en geleisuiker.
Recept van:
Petra Wiggers
Bereidingstijd:
10 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Europese
Bron:
Recept van restaurant "Poelwijk", Achterhoek uit het kookboek "Wild"van Joyce Huisman.
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Abrikozencompôte van gederoogde abrikozen te bereiden
- Doe de abrikozen in de pan met de geleisuiker, gembersiroop en witte wijn.
- Snij het vanillestokje in de lengte doormidden en haal het vanillemerg eruit met een scherp mesje. Doe het merg en het vanillestokje in de pan. Voeg zoveel water toe dat de abrikozen net onder staan en kook de abrikozen ongeveer 15 minuten op een lage warmtebron